Wat is een Balancerende Twizzler rolstoel?


Balancerende rolstoelen rijden en kunnen stilstaan op 2 wielen zonder extra steunwielen.
Dit is mogelijk doordat een aantal Gyro sensoren de wielen aansturen en zo de rolstoelen precies verticaal balanceren. Door jezelf en dus je gewicht te verplaatsen, sturen de Gyro sensoren de wielen naar voren of naar achter. Ook straaljagers en vliegtuigen maken gebruik van deze techniek.

Elektronica kan veel sneller reageren dan mensen, waardoor dit balanceren perfect lukt. Door de elektronica goed uit te voeren en de werking te bewaken, ontstaat een zeer betrouwbare en veilige rolstoel, met heel bijzondere eigenschappen. Zo kan hij hellingen nemen, sommige trappen afrijden, duinen op- en afrijden en veilig stoepranden nemen.

Om een balancerende rolstoel goed te laten functioneren moeten de volgende punten worden opgelost:

 • het op- en afstappen en het stoppen en starten.
  Twizzlers hebben hiervoor sterke motor aangedreven steunbeugels. Deze worden met 1 knop bediend. Heel bijzonder is, dat bij het starten de Twizzlers eerst verticaal moeten staan en dus niet direct gaan rijden. Dit is bijzonder belangrijk, zeker als u in een heuvelachtig gebied woont.

 • het parkeren en starten op hellingen.
  De automatische steunbeugels van de Twizzlers functioneren ook op hellingen volautomatisch en veilig.

 • het parkeren op zachte ondergrond.
  Door het grote oppervlak en de royale afmetingen functioneren de Twizzler steunbeugels ook uitstekend in bijvoorbeeld duinzand.

 • het snel en goed gecontroleerd remmen.
  De Twizzler patent besturing zorgt naast veel veercomfort ook voor een zeer hoog remvermogen, dat met veel gevoel gedoseerd kan worden. Bovendien kan de nodige kracht voor iedere gebruiker exact worden ingesteld.

Twizzler Youtube

Wilt u meer weten?

Wilt u de Twizzler ook ervaren? Start dan met het samenstellen van de gewenste uitvoering.