Over de missie van Twizzler


Over de missie van Twizzler

Twizzler heeft een missie; Twizzler wil zich inzetten om zoveel mogelijk rolstoelgebruikers te laten genieten van de vrijheid en mogelijkheden, die de Twizzler rolstoelen bieden.


Hoe is deze missie ontstaan

Het is 2011. Stel je een jong gezin voor! Er zijn 3 zoons van 10, 12 en 14 jaar. Het gezin gaat regelmatig naar het strand, omdat de kinderen bijzonder sportief zijn en graag willen Kitesurfen. De jonge enthousiaste vader zit in een rolstoel en ziet telkens zijn vrouw en kinderen over de duinen verdwijnen, omdat zijn rolstoel op de harde weg moet blijven. Hij kan niet mee!

Dit is onacceptabel ! Dit moet anders. De jonge vader gaat zoeken op internet en vindt een oplossing. Een zelf balancerende rolstoel met grote wielen en sterke motoren, dat is het !

In Italiƫ zijn ze te koop en ook in Nederland is er een beschikbaar. Testrijden is dan snel geregeld. Maar, de teleurstelling is groot. Beide modellen zijn wel min of meer geschikt voor gebruikers met een goed bovenlichaam, maar niet ideaal, als je een spierziekte hebt. Remmen en controle over het rijden is bij deze modellen niet voldoende veilig. Bovendien is het comfort onvoldoende en de prijs op dat moment onbetaalbaar hoog.

Dat moet beter kunnen. Hij heeft nog broers en zussen, die ook dezelfde spierziekte hebben, dus de motivatie en belangen zijn onvoorstelbaar groot. De broers en de vader zijn echte techneuten en kunnen maken, wat ze kunnen bedenken. Ze starten een proces van zoeken, maken, testen, veranderen en weer testen. Het resultaat is dat na enkele maanden de 1e Twizzler rondrijdt, en weer 1 jaar later dezelfde, maar dan technisch nog veel beter.

Nu wil hij de Twizzler niet meer missen. De techniek is top, de besturing ideaal voor een grote groep gebruikers en de mogelijkheden eindeloos. Hij rijdt over de duinen direct het strand op en neemt het Kitesurf materiaal gewoon mee in de speciale Twizzler Trailer.


De missie kan starten !

Download hier het beleid van Twizzler.
Twizzler Youtube

Wilt u meer weten?

Wilt u de Twizzler ook ervaren? Start dan met het samenstellen van de gewenste uitvoering.