Blogs

Overeenkomsten, verschillen en meer!
De Twizzler Off Road & City


Twizzler biedt op dit moment twee modellen aan. Elke Twizzler is uniek en heeft zijn charme. Wij vertellen u graag meer over de verschillen en overeenkomsten tussen onze Twizzler Off Road en de Twizzler City. Wilt u meer weten over de specificaties, functies of kenmerken van onze Twizzlers? Ga dan snel naar het kopje ‘modellen’.

Bent u een echte avonturier? Houdt u van de natuur en zoekt u graag de bossen, duinen of het strand op? Dan is de Off Road wat voor u! De Off Road is in tegenstelling tot de City erg stoer en avontuurlijk. De Off Road heeft namelijk bredere banden met meer profiel. De wielset van de Off Road is namelijk 1 centimer breder en dat maakt een groot verschil. Daarnaast heeft de Off Road sterke veerelementen voor meer comfort op slechte wegen, zoals bospaden. Bovendien is de Off Road lager in zithoogte dan de City. Zo kunt u met meer comfort rijden op slechte wegen. De Off Road is bijzonder geschikt voor heuvels, duinen en hoge drempels. Door de hogere hellingscapaciteit kunt u ook op verschillende hellingen rijden.

De City verschilt in uitstraling met de Off Road. De Off Road is breder en lager, hierdoor heeft het een stoer en robuust uiterlijk. De City is slank, modern en heeft een modieuze uitstraling. De City is hoger dan de Off Road en door de vering kunt u gemakkelijk rijden op harde wegen en in de stad. Daarnaast heeft De City smallere wielen waardoor kleine straatjes geen enkel probleem is, het model is ook wendbaarder door zijn slanke vormen dan de Off Road. De City heeft namelijk een kleine stuurstand waardoor het rijden in kleine ruimtes comfortabel en eenvoudig is.  Winkelen of boodschappen doen is helemaal geen probleem!

Zowel de Twizzler Off Road als de Twizzler City zijn verkrijgbaar in andere kleuren. Zo zijn onze Twizzlers aan te passen naar uw smaak. Daarnaast is het ook mogelijk om de Twizzler City kan worden voorzien van de wielset van de Off Road. Zo kunt ook met de City genieten in het bos of een frisse neus halen op het strand.  Daarnaast zijn alle modellen voorzien van cruise control, verstelbare rugsteunen, een opbergtas en de automatische parkeer en start besturing. Wilt u meer weten over de specificaties en standaard kenmerken van zowel de City als de Off Road? Lees dan meer over onze modellen op de site. De Twizzler Off Road & City

De Twizzler biedt meer!
5 voordelen van de Twizzler


De Twizzler is anders dan de reguliere rolstoel. Korte draaicirkel, brede banden, balancerend, elektrisch en ook nog eens in een mooi design!

Onverharde wegen

Heeft u de wens om weer eens een keer naar het strand te gaan? Vindt u het heerlijk om een dagje uit te waaien op het strand samen met vrienden of familie? Om de koele wind te voelen, de rustgevende golven en het mooie zand te zien? Met de Twizzler is het weer mogelijk. Door de brede wielen van bijvoorbeeld de Off Road kunt u met gemak door het bos rijden of een frisse neus halen op het strand. Onverharde wegen zijn geen partij meer voor de Twizzler. Wij geven u meer vrijheid. Met een normale rolstoel komt u misschien vast te zitten in het zand, maar met de Twizzler is dat verleden tijd!


Niet meer bang voor drempels en hellingen

Vermijd u drempels, stoepjes of gaat u schuine hellingen uit de weg? Dat hoeft niet meer. De Twizzler is balancerend. Dit houdt in dat u kan stilstaan op 2 wielen zonder extra steunwielen. De stoel blijft gebalanceerd, ook als u op een helling rijdt. Daarnaast kunt u ook stoppen op een helling, zonder dat de stoel naar achteren rijdt. Door deze techniek creëert de Twizzler een betrouwbaar gevoel. U kunt veilig stoepranden nemen door de goede vering en op steile hellingen rijden door de balancerende techniek.


Onafhankelijkheid

Met de Twizzler bent u onafhankelijk. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een reguliere rolstoel? Vaak moet u dan met veel kracht de helling op, of helpt iemand u mee. Met de Twizzler hoeft da niet meer. Doordat u zelf de stoel kan besturen kunt u bepalen waar u heen gaat. U rijdt met veel comfort en bent niet meer zo snel afhankelijk van anderen. 


Wendbaarheid

Kunt u bepaalde bochten niet nemen met een reguliere rolstoel? De Twizzler heeft een zeer korte draaicirkel. U kunt zelfs op een stilstaande plaats 360 graden draaien. Zo kunt u altijd elke kant uit, zonder dat u een grote bocht dient te nemen. Dit helpt bijvoorbeeld bij nauwe gangpaden of als u snel wilt omdraaien.


Futuristisch design
De Twizzler is nieuw op de markt. Hij balanceert, is elektrisch en beschikt over de nieuwste techniek. Door deze voordelen zit de Twizzler in een hip en stoer jasje. Het heeft een futuristisch design met brede banden en meer comfort. Deze brede banden zijn natuurlijk niet alleen mooi, maar hebben ook een functie. Met deze brede banden kunt u naar de duinen, het bos bezoeken en naar het strand. Twizzler creëert een grotere wereld5 voordelen van de Twizzler

Twizzler op pad!
Twizzler op het Spierziektecongres


Op 16 september stond Twizzler op het jaarlijkse Spierziektecongres. Het Spierziektecongres wordt georganiseerd door Spierziekten Nederland en het Prinses Beatrix Spierfonds.

Topspecialisten en onderzoekers uit heel Nederland presenteren de nieuwste inzichten en er waren veel stands met informatie over hulpmiddelen en voorzieningen. Ook Twizzler was van de partij met een prachtige stand. We hebben veel mensen gesproken en we merkten dat er interesse werd getoond en enthousiasme. Diverse proefritten werden gemaakt en mensen reden met plezier rond.  Het congres had ruim 1500 bezoekers en wij waren ontzettend blij met de positieve reacties die we kregen.

Bekijk snel het filmpje voor een leuke sfeer impressie!

Twizzler op het Spierziektecongres

Artikel Brabants Dagblad
Niet langer tobben in het zand door nieuwe rolstoel

september 2017
Op 6 september heeft er in het Brabants Dagblad een paginagroot artikel gestaan over de Twizzler rolstoelen

Wij zijn hier natuurlijk erg trots op. Klik hier voor de online versieNiet langer tobben in het zand door nieuwe rolstoel

On the road of off road
Proefritten

Augustus - September 2017
On the road of Off road met de Twizzler rolstoelen kan het allemaal.

De afgelopen maanden hebben we veel proefritten gemaakt. De proefrijders waren zeer enthousiast over de machine. Zeker als de zon schijnt is het heerlijk om zoals hier de bossen in te gaan en te ervaren wat voor vrijheid de Twizzler rolstoel geeft. Als u nu denkt, ik heb interesse en wil zelf de Twizzler rolstoel ook ervaren. U bent van harte welkom voor een proefrit.Proefritten

Klaar voor de start
Het is zover

Juli 2017
Iedereen kan nu gaan genieten van de vrijheid en mogelijkheden, die de Twizzler rolstoelen bieden. Alle benodigde keuringen en vergunningen zijn geregeld en de Twizzler rolstoel kan nu zonder problemen de weg op.

Graag nodigen wij u dan ook uit om bij ons een proefrit te komen maken. Dan kunt u meteen ook zien waar de Twizzler rolstoel wordt gefabriceerd.Het is zover

Uitbreiding Team Twizzler
Even voorstellen

Juli 2017
Met plezier melden we u dat ons team per 3 juli is uitgebreid met Marcel Rommens. Hij wordt onder andere verantwoordelijk voor de verkoop van de Twizzler rolstoelen.

Marcel is 45 jaar, woont in ‘s-Hertogenbosch is getrouwd en vader van een zoontje van 6. Het innovatieve en kwalitatief hoogwaardige product, de “start up” bedrijfscultuur en de uitdaging om de Twizzler missie te verwezenlijken waren voor hem de belangrijkste redenen om in te stappen. Met deze uitbreiding van ons team gaan we verdere stappen zetten met het op de markt brengen van de Twizzler rolstoelen. Even voorstellen

Waarom een balancerende rolstoel?
Status Report

Juni 2016
Gelukkiger leven door meer mobiliteit en vrijheid. Daarom heeft Emile de Twizzler ontwikkeld. Hij was door zijn spierziekte rolstoel gebruiker en heeft nu zelf ervaren wat er mogelijk was met een balancerende rolstoel. Hij wil dit delen.

Zelf balancerende rolstoelen rijden op 2 wielen. Dit is mogelijk doordat een aantal Gyro sensoren de wielen aansturen en zo de rolstoelen precies verticaal balanceren. Ook vliegtuigen maken gebruik van deze techniek. Elektronica kan veel sneller reageren dan mensen.

Door de techniek goed uit te voeren, ontstaat een veilige rolstoel met heel bijzondere eigenschappen. Hij kan hellingen nemen, trappen afrijden, in de duinen rijden enz. Dat is een stap vooruit.


Download hier de volledige brochureStatus Report

Zelfbalancerende rolstoel voor gebruikers met weinig spierkracht
De Twizzler 2016

15 maart 2016
De beperkingen van de rolstoelen verminderen en zoveel mogelijk gebruikers laten genieten van de vrijheid van bewegen. Dat is bereikt met de nieuwe Twizzler zelf balancerende rolstoelen.

De nieuwe gepatenteerde besturing maakt dat rijden en sturen met bijzonder weinig spierkracht en zonder beweging van het bovenlichaam mogelijk is. Ook het probleem punt van zelf balancerende rolstoelen, het remmen, is opgelost. Met de Twizzler besturing is sterk remmen goed mogelijk, ook met weinig spierkracht en zonder de rug te bewegen. Dit verbetert de veiligheid enorm. Zo kunnen ook steile hellingen goed en probleemloos worden op en af gereden.

Comfortabel
Het comfort van de Twizzler balancerende rolstoel erg goed, doordat de zitting is voorzien van goed functionerende soepele veerelementen. Bovendien zorgt de automatische stoelpositie regeling ervoor, dat de stoel ook op hogere rijsnelheden horizontaal blijft en de comfortabele zithouding gehandhaafd blijft. Op deze manier ontstaat een rolstoel, die de gebruikers een compleet nieuwe beleving laat ervaren. Kom kijken op de Supportbeurs 2016.

De Twizzler 2016

Waarom zelfbalancerende rolstoelen
Twizzler balancerende rolstoel

15 maart 2016
Zelf balancerende rolstoelen hebben 2 wielen en techniek, die ervoor zorgt dat ze altijd rechtop blijven rijden. Hierdoor is vrijheid van bewegen weer een grote stap verder. Ook gebruikers met verminderde spierkracht kunnen veilig met een Twizzler rijden.

Zelf balancerende rolstoelen, zoals de Twizzler, rijden en kunnen stilstaan op 2 wielen, dus zonder extra steunwielen. Dit is mogelijk door een aantal Gyro sensoren, die de wielen aansturen en zo de rolstoelen precies verticaal balanceren. Door jezelf en dus je gewicht te verplaatsen, sturen de Gyro sensoren de wielen naar voren of naar achter. Ook straaljagers en vliegtuigen maken gebruik van deze techniek. Elektronica kan veel sneller en beter reageren dan mensen, waardoor dit balanceren perfect wordt uitgevoerd. Door alles dubbel uit te voeren en de werking te bewaken, ontstaat een zeer betrouwbare en veilige rolstoel, met heel bijzondere eigenschappen. Zo kan hij steile hellingen nemen, trappen afrijden, duinen op- en afrijden en zonder risico stoepranden nemen.

Twizzler balancerende rolstoelTwizzler Youtube

Wilt u meer weten?

Wilt u de Twizzler ook ervaren? Start dan met het samenstellen van de gewenste uitvoering.